Людям з порушення зору Звичайна версія

Для збереження незаконно виведеного майна «Фідобанку» за ініціативою ФГВФО на нежилий будинок у центрі Києва накладено арешт

02.04.2018

ПРЕС-РЕЛІЗ

За ініціативою Фонду гарантування вкладів суд наклав арешт на нежилий будинок у центрі Києва, який був незаконно виведений з переліку активів «Фідобанку». Мова йде про будинок на вул. Олеся Гончара/Гоголівська 76/2А, загальною площею 2212,7 м2. Фактично він був проданий «Фідобанком» та куплений пов’язаною компанією за гроші того ж «Фідобанку».

Договір купівлі-продажу вказаного будинку посадові особи ПУАТ «ФІДОБАНК» підписали з пов’язаним ТОВ «АЛЬТА-ІМПУЛЬС» 15.07.2015. Ціна – 64,2 млн грн.

Кошти для оплати цієї угоди були виведені з «Фідобанку» шляхом реалізації фінансової схеми. Український банк перераховує на рахунок нерезидента (JANOLIO HOLDINGS LIMITED) кошти в іноземному банку за Ліцензійним договором, як оплату використання товарного знаку. Далі відбувається платіж на користь компанії VORREITER INVESTMENTS LIMITED, яка конвертує кошти у гривні (83,6 млн грн) та перераховує до статутного фонду вже згаданого ТОВ «АЛЬТА-ІМПУЛЬС». Всі компанії є афілійованими особами «Фідобанку».

У ході досудового розслідування слідчим Національної поліції на підставі матеріалів Фонду гарантування та наданих свідчень було підготовлено та подано клопотання до слідчого судді про вжиття заходів забезпечення кримінального провадження. Ухвалою Печерського районного суду м. Києва вказане клопотання задоволено, накладено арешт на вказаний нежилий будинок у Києві.

Фонд гарантування, а саме Департамент розслідування протиправних діянь, та Головне слідче управлінням Національної поліції України вживають спільні заходи спрямовані на повернення незаконно виведеного нерухомого майна ПУАТ «ФІДОБАНК». Це робиться з метою подальшого наповнення ліквідаційної маси банку, а як результат – задоволення вимог його кредиторів.