Людям з порушення зору Звичайна версія

Сума відшкодування вкладникам ПАТ «Фідобанк» становить 1,82 млрд грн

24.05.2016

ПРЕС-РЕЛІЗ

Загальна сума відшкодування гарантованої суми 90 тис. клієнтам - фізичним особам неплатоспроможного ПАТ «Фідобанк» в рамках гаранованої суми відшкодування становить 1,82 млрд грн. Це дані останньої статистичної звітності, яку банк надав до Фонду гарантування вкладів станом 11 травня 2016 року.

При цьому, кошти 97,7% вкладників будуть повністю відшкодовані за рахунок Фонду гарантування.

«У перші дні роботи тимчасової адміністрації одним із пріоритетів є формування реєстру вкладників для того, щоб вчасно розпочати виплати. Насамперед нам потрібно оцінити базу клієнтів фізосіб та кількість їхніх рахунків. Це показник, який впливає на час початку виплат», - сказав заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Андрій Оленчик.

Інформація про обсяг гарантованої суми буде уточнюватись. Крім того, додатково буде повідомлено про час та дату початку виплат.

Під час дії тимчасової адміністрації проводитиметься оцінка фінансового та майнового стану банку. На підставі такої оцінки буде розроблено план врегулювання і визначено найбільш ефективний спосіб виведення ПАТ «Фідобанк» з ринку.

Як повідомлялось, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, на підставі рішення Національного банку України від 20.05.2016 № 8 «Про віднесення ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ФІДОБАНК» до категорії неплатоспроможних», запровадив в ньому тимчасову адміністрацію строком на один місяць з 20 травня 2016 року по 19 червня 2016 року (включно).

Довідка. Відповідно до ст.36 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», у період тимчасової адміністрації, з метою виконання зобов'язань банку за договорами вкладників, строк яких закінчився, та за договорами банківського рахунку вкладників, Фонд має право надати банку цільову позику. Виплати за такими зобов'язаннями за рахунок цільової позики Фонду мають розпочатися не пізніше 20 робочих днів (для банків, база даних про вкладників яких містить інформацію про більш як 500000 рахунків, - не пізніше 30 робочих днів) з дня початку процедури виведення.